Tilridning

 

Vi tager ikke heste i tilridning pt.

Vi har pt. ikke mulighed for at tage din hest i tilridning. Du kan med fordel læse nedestående lille artikel om tilridning - det er et koncept vi har haft stor succes med.

 

Vores motto er at det skal være en god oplevelse for hesten at blive tilredet, og det gør man kun gennem at skabe tillid mellem heste og mennesker.

 

Springborgs Ackeleje på skridttur under tilridningen

 

Frederico træner her 3 årige Springborgs Adele

 

 

Tilridning og sadelkåring

Når den unge hest skal tilrides, gælder som for alle andre ting du gør med hesten - den skal have tillid til det du gør. Derfor gå stille og roligt tilværks.

Det er en god ide at være to personer, når du skal i gang med at tilride hesten. Du starter med stille og roligt at lægge sadlen op på hesten, mens din hjælper holder ved hesten. Så spænder du gjorden løst. Sadlen må ikke ligge så løst at den glider tilbage i lysken eller ned på siden af hesten. Du lader hesten vænne sig til det nye og efter er par gange i longen med sadlen fastspændt vil du kunne komme op at hænge på hesten. Og efter kort tid kan du så sidde op. Husk hele tiden at det arbejde du gør rundt omkring hesten foregår stille og roligt således, at den hele tiden har tillid til dig og det du gør ved den.

Hvis hesten skal fremstilles til sadelkåring skal man begynde i god tid. Det nytter ikke at tro, at man kan tilride og få hesten til at gå ordentlig frem på f.eks. bare en måned. Vores anbefaling er at bruge 3 måneder på en ridetræning op til en sådan fremstilling. Når man bruger den tid, er der tid til kunne tage det stille og roligt og så nå målet: at hesten går frit frem til biddet uden at være hæmmet af ømhed eller andre skavanker, som den har pådraget sig under træningen, fordi den måske er blevet forceret frem på for kort tid. Der gælder i øvrigt også, at heste kun skal ridetrænes nogle få gange om ugen. Hestens muskler er på dette tidlige tidspunkt endnu ikke så stærke, at den kan bære rytter ret lang tid af gangen og kun nogle få gange om ugen.

De sidste par dage inden fremstillingen "kæler" man for hesten. Den skal vaskes og endelig soigneres. Den har således ikke noget egentlig arbejde, men kan skridtes en lille tur.

Du er altid velkommen til at ringe til os på tlf. 40 62 51 80 for at høre hvordan vi kan hjælpe dig med din hest.

Stutteri Springborg – Regnholmvej 4 - 3320 Skævinge - Tlf: 48210180 - Mobil: 40625180 - stutteri@springborg.dk :::: Powered by CMS Editor